Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Грядівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04335200) був реорганізований і увійшов до складу Нововолинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Зміни до порядку надання субсидії з травня 2019

      Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 (далі – Постанова № 373), передбачено що  громадянам, які одержували субсидію в опалювальному сезоні мають подавати нові заяви і декларації, за відсутності заборгованості субсидія призначається також у грошовій готівковій формі (незалежно від того, у якій формі отримували субсидію в опалювальному сезоні).

Повторно з заявою та декларацією у травні мають звернутися:

  • орендарі житла;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;
  • домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року.

    Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону.

     При цьому  громадяни, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні у грошовій формі (безготівковій чи готівковій), і у них відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги,   житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі.

     Таким чином, у травні 2019 року житлова субсидія призначається на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію у попередньому періоді і у яких відсутня зазначена вище заборгованість зі сплати послуг, у грошовій готівковій формі без подання нових заяви і декларації.

    Житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі також громадянам, які одержували субсидію у грошовій готівковій формі і у них за даними управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг наявна заборгованість, але які не змогли вчасно отримати житлову субсидію в АТ “Ощадбанк” у готівковій формі у зв’язку з тим, що перебували у складних життєвих обставинах, спричинених інвалідністю, віком, станом здоров’я.

     Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі після вирішення питання з наявною заборгованістю. Крім того, за наявності заборгованості в окремих випадках, з урахуванням обставин, що склалися, комісія може прийняти рішення щодо призначення субсидії на наступний період (у грошовій безготівковій формі).

    При цьому, якщо за результатами розрахунку розмір субсидії становить більше 5 тис. грн, така субсидія надається у грошовій безготівковій формі.

    Також  передбачено, що за заявою одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного після подання заяви місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

    Надано право комісіям призначати житлову субсидію домогосподарствам:

які мешкають у житловому приміщенні, опалювальна площа якого перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку, якщо у складі домогосподарства є особа з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, яка пересувається на візках і яку забезпечено цим житловим приміщенням за рахунок державного чи місцевого бюджету;

якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особа, яка має заборгованість зі сплати аліментів, але вона перебуває у місцях позбавлення або обмеження волі.

 Управління соціального захисту населення Іваничівської  РДА

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *